Annons
Nyheter

Sköldpadda med nio liv åter i havet

USA • Publicerad 4 augusti 2022
Bill Deerr på Sea Turtle Recovery i Point Pleasant Beach i New Jersey håller Titan, en oäkta karettsköldpadda, innan utsläppet i havet.
Bill Deerr på Sea Turtle Recovery i Point Pleasant Beach i New Jersey håller Titan, en oäkta karettsköldpadda, innan utsläppet i havet.Foto: Wayne Parry/AP/TT

Den unge havssköldpaddan Titan – världens tuffaste?

Titan har blivit skadad av en båtpropeller, fått en bit av sin framfena avbiten av en haj, och försvarat sig mot ytterligare ett hajangrepp. Två fiskare i New Jersey, USA, blev havssköldpaddans räddning och tog honom till rehabiliteringscentret Sea Turtle Recovery.

Annons

Efter rehabilitering har Titan nu fått återvända till havet, tillsammans med sju andra sköldpaddor. Under årens lopp har centret släppt tillbaka 85 djur i havet.

De flesta av sköldpaddorna har fallit offer för kyla, sedan de stannat för länge i kallare vatten under vintermånaderna. Andra har körts på av båtar eller skadats av hajar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons