GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skolungdomar i Stockholm åker gratis i sommar

Resor • Publicerad 25 april 2022
I sommar blir det åka av för unga i Stockholm. Arkivbild.
I sommar blir det åka av för unga i Stockholm. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

I sommar får unga i Stockholm åka gratis i kollektivtrafiken.

Den som är född under åren 2004–2010 och skriven inom Region Stockholms område får ett "sommarlovskort" via posten.

Kortet berättigar till fria resor med SL, Storstockholms Lokaltrafik, under sommarlovet, enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

"Nu ger vi det unga Stockholm en unik möjlighet att upptäcka kollektivtrafiken efter år av statliga restriktioner och regleringar. Detta med den kanske största prova-på-kampanjen i svensk kollektivtrafiks historia. Sätter vi goda vanor hos en ung generation är det något hela samhället vinner på", säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL, i en kommentar.

Totalt handlar det om cirka 160 000 unga som berörs och kostnaden för satsningen beräknas till 120 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.