Annons
Nyheter

Sköt vilt på tågstation – 16-åring döms

Brott • Publicerad 16 augusti 2023
Pojken döms till sluten ungdomsvård och ska även betala skadestånd. Arkivbild.
Pojken döms till sluten ungdomsvård och ska även betala skadestånd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 16-årig pojke döms till sluten ungdomsvård i ett år och åtta månader för mordförsök på tre personer, efter en skottlossning vid centralstationen i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Det var i april som den då 15-årige pojken, beväpnad och maskerad, började skjuta vilt efter en 23-årig man som flydde ut från ett pendeltåg och in bland folkmassan på perrongen, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Annons

Händelsen inträffade mitt under rusningstid på en vardag och den 23-årige mannen ska bland annat ha försökt använda en ung kvinna som mänsklig sköld – men trots det blev ingen skadad. De två personerna flydde senare åt olika håll.

Tingsrätten konstaterar att pojken, som är hemmahörande i Östergötland, uppvisat en "fullständig likgiltighet" inför riskerna med sina handlingar. Pojken ska dessutom betala skadestånd om 210 000 kronor till kvinnan, som är en av de tre som enligt tingsrätten utsattes för mordförsök.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons