Annons
Nyheter

Skott mot lägenhet i Södertälje

Flera skott har avlossats mot och gått igenom en dörr till en lägenhet i Södertälje. Flera personer befann sig i lägenhet men ingen träffades av skotten.
Brott • Publicerad 1 februari 2023
Skott har avlossats mot dörren till en lägenhet i Södertälje. Arkivbild.
Skott har avlossats mot dörren till en lägenhet i Södertälje. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades strax före klockan två natten till onsdag av boende i närheten som hört skottlossning på gatan i centrala Södertälje.

Enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl var det flera personer inne i lägenheten när skott avlossade mot dörren.

Annons

– Det var personer i lägenheten men ingen som träffades av några skott, säger Daniel Wikdahl.

Han vill inte säga något om vilka personerna i lägenheten är eller om de är kända för polisen sedan tidigare.

– Men vi ser inte det här som en isolerad händelse. Vi misstänker att det hör ihop med andra grova brott vi har att hantera sedan tidigare i Stockholmsområdet, säger Wikdahl.

En insats inleddes för att hitta den eller de personer som varit inblandade i skjutningen. Bland annat användes en helikopter i sökande efter eventuella gärningsmän.

Ingen person är ännu frihetsberövad. Polisen har upprättat avspärrningar runt brottsplatsen och vidtar utredningsåtgärder såsom säkring av spår och dörrknackning. Polisen undersöker också om det kan finnas filmmaterial som kan bidra till utredningen.

– Det här har utspelat sig i centrala Södertälje och där finns det kameror. Vad de har lyckats fånga som vi kan ha nytta av återstår att se, säger Daniel Wikdahl.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons