Annons
Nyheter

Småland: Polisen internutreder ihjälfrusna kvinnan

Polisen inleder en internutredning efter dödsfallet i Sävsjö förra veckan, då en mamma gick ut i kylan med sina två barn. Det rapporterar SVT Nyheter Jönköping.
Olycka • Publicerad 6 mars 2018

Det var i onsdags som en pojke i 10-årsåldern, iförd bara lättare kläder, hittades gående längs med en länsväg i Sävsjö kommun. Hans mamma hade lämnat honom där och gått vidare tillsammans med hans åttaåriga syster.

Kvinnan och flickan hittades först under den påföljande natten, svårt nedkylda, tolv timmar efter det första larmsamtalet till polisen. Kvinnan dog av sina skador och flickan var allvarligt skadad.

Annons

Det är en extraordinär händelse med tragisk utgång, säger Susanne Axelsson, chef vid polisens regionledningscentral, till SVT:

– Det är ingen förundersökning inledd så till vida, men vi har skickat ärendet för en bedömning för att se om det är något som kunde gjorts annorlunda eller inte.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons