Annons
Nyheter

Södra delar ut hela vinsten

Hela Södras vinst för det förlängda räkenskapsåret som avslutas om drygt ett par veckor kommer att gå till medlemmarna som utdelning på insatskapitalet. Det handlar om omkring 1,3 miljarder kronor.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2006

Tillsammns med de ersättnignar som tidigare utlovats för stormvirket ska Södra därmed betala ut omkring 3 miljarder kronor.

- Upparbetningen av det stormfällda virket har gått över förväntan samtidigt som våra industrier kunnat svara upp mot en tillfrisknande marknad. Produktiviteten utvecklas fortsatt positivt, säger Södras koncernchef Leif Brodén.

Annons

Ordföranden Lars-Eric Åström är mycket nöjd.

Ekonomisk förlust

- En dröm går i uppfyllelse. Hit trodde vi nog inte innerst inne att vi skulle nå. Att vi kan återinföra ränteudelningen är delvis en gottgörelse till de medlemmar som solidariskt ställt upp på de stormdrabbades sida och inte avverkat under lång tid.

Fortsatt gäller att de flesta drabbade har en total ekonomisk förlust men utan Södra hade den varit större, menar han.

Massaved

Det var föreningsstyrelsen som på torsdagen beslutade om att höja utdelningsambitionen rejält. Slutligen ska förslaget fastställas av stämman i slutet av novbember.

Ersättningen för gran- och talltimmer ligger fast, det vill säga 380 respektive 340 kronor per kubikmeter fast mått under bark. Betalningen för massaved, inklusive efterlikviden, höjs till 190 kronor kubikmetern.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons