1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sol och värme på intåg

Det ser ut att bli en fin pingsthelg med sol och varmare temperaturer i hela landet – och värmen ser ut att stanna kvar även efter helgen, enligt SMHI.
Pingsthelgen ser ut att bli solig, enligt SMHI. Arkivbild.
Foto: Grøtt Vegard Wivestad/NTB Scanpix/TT

Efter en kylig vår tycks nu varmare väder äntligen vara på väg in över landet – och redan till den kommande pingsthelgen väntas temperaturer på runt 20 grader i de södra delarna av landet, enligt Anna Hjelmstedt, meteorolog vid SMHI.

– Det varmare vädret börjar redan på lördag. Då blir det också uppehållsväder, men molnigheten kan variera lite beroende på var man befinner sig i landet, säger hon.

"Sol i hela landet"

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Temperaturmässigt kan landets södra delar vänta sig närmare 20 grader under den kommande helgen, medan man i Norrland hamnar på drygt 15. Och om pingstafton ser ut att kunna bjuda på värme, ser pingstdagen ut att kunna erbjuda ännu somrigare väder, enligt Anna Hjelmstedt.

– Då kan det bli sol över hela landet, kanske med några tunna slöjmoln över Götaland. Och vad gäller temperaturen talar vi om drygt 20 grader i hela landet.

"Varmt väder fortsätter"

Det varma vädret fortsätter därefter under den kommande veckan – med temperaturer på närmare 25 grader i delar av landet.

– Det blir ännu varmare i början av nästa vecka – framförallt vid ostkusten från östra Svealand och norrut längs Norrlandskusten. Där pratar vi om temperaturer på nära 25 grader – och de ligger kvar åtminstone fram till onsdagen, säger Anna Hjelmstedt.

På grund av torrt väder varnar SMHI på sin hemsida också för förhöjd risk för skogsbrand i Västergötland, Närke, Östergötland, Gävleborgs läns kustland samt på Öland och Gotland. Vad gäller gräsbränder är risken störst i Dalarna norr om Siljan och i Norrlands kust- och inland.

Läs mer

Växjö

E-sportfestival ska samla in pengar till Alzheimerforskning

Växjöbaserade ESA:s spelfestival kombineras med välgörenhet för att bidra till förmån för forskning kring Alzheimers.

Näringsliv • Corona

Efter hårt ryck i nödbromsen kör Profilgruppen på igen

– Det har varit väldigt turbulent med stor ovisshet när vi drog i handbromsen, säger Fredrik Zöögling, vd och koncernchef.

Alvesta

Så fintas legitimerade lärare bort vid nyanställningar

Mohedaskolan ändrade anställningsformen för att kunna ge en tjänst till en nyexaminerad lärare utan legitimation, istället för en erfaren legitimerad lärare.

Alvesta

Tennisklubben vill bygga om - och satsa på padel

Gräset växer vilt på Alvesta TK:s gamla grusbanor, som knappast inbjuder till spel. Nu vill man bygga nytt på anläggningen.

Lessebo

Sökte upp ovän på företag - misshandlade honom

På tisdagseftermiddagen inträffade en misshandel på ett företag i Lessebo

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.