Annons
Nyheter

Sommarvärmen tar paus – igen

Väder • Publicerad 13 maj 2021
Sommaren var på tillfälligt besök under Kristi himmelsfärd. Nu blir det ostadigare väder igen. Arkivbild.
Sommaren var på tillfälligt besök under Kristi himmelsfärd. Nu blir det ostadigare väder igen. Arkivbild.Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix/TT

Kristi himmelsfärds dag bjöd på strålande sommarväder över stora delar av landet, med temperaturer över 20 grader i södra och mellersta Sverige.

Under torsdagskvällen drog ett kraftigt åskväder in över västra Götaland och SMHI gick ut med en klass 1-varning för bland annat Göteborgsområdet.

Annons

– Det har varit varmt och fuktigt i det området och vi har kunnat följa en hel del blixturladdningar under kvällen, men nu börjar det klinga av och dra västerut ut över Skagerack, säger Mattias Lind, jourhavande meteorolog på SMHI.

Nu ser det dock ut att vara slut på det roliga. Till helgen drar ostadigare väder in och nästa vecka bjuder på en hel del regn.

– Det blir mer moln, regn och skurar och successivt sjunkande temperaturer. Kyligare luft har redan nu tagit sig in längst i norr, och i norra Lappland kan det under natten och tidig morgon till och med bli snöfall, säger Mattias Lind.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons