Annons

Spotify stänger kontor i Ryssland

Spotify stänger sitt kontor i Moskva på obestämd tid och vidtar flera åtgärder med anledning av Rysslands invasion av Ukraina, uppger bolaget i ett uttalande på sin .
Ukrainakriget • Publicerad 2 mars 2022
Spotify tog sin tjänst till Ryssland 2020 och öppnade kontor i Moskva samma år. Arkivbild.
Spotify tog sin tjänst till Ryssland 2020 och öppnade kontor i Moskva samma år. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix/TT

Utöver att stänga kontoret har allt innehåll från de ryska statskontrollerade kanalerna RT News och Sputnik plockats bort från Spotify i EU och andra marknader.

”Vårt team har granskat tusentals podcastavsnitt sedan krigets början och har begränsat möjligheten att hitta till podcasts som ägs och drivs av medier knutna till den ryska staten”, skriver bolaget i uttalandet.

Annons

Enligt Breakit måste företag som har mer än 500 000 användare i Ryssland etablera ett kontor i landet enligt en ny lag. 2020 öppnade således Spotify ett lokalkontor i Moskva. Mitt under brinnande krig i Ukraina har mediejätten haft en platsannons ute där de sökt en poddchef till kontoret till Moskva.

Spotify har tidigare avböjt att kommentera sin verksamhet i landet eller huruvida de haft för avsikt att vidta några åtgärder med anledning av utvecklingen i Ukraina.

Spotify är fortsatt tillgängligt i Ryssland.

”Vi anser att det är av högsta vikt att vår tjänst finns tillgänglig i Ryssland för att tillåta ett globalt flöde av information”, skriver bolaget.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons