Annons
Nyheter

SSAB i samtal om Tata Steel-affär

Stålkoncernen SSAB bekräftar att det förs diskussioner om ett förvärv av Tata Steel Europas Ijmuiden-stålverk i Nederländerna och ett antal relaterade europeiska anläggningar med ägaren, indiska Tata Steel Group.
Ekonomi • Publicerad 13 november 2020
SSAB bekräftar samtal om jätteaffär med Tata Steel. Arkivbild.
SSAB bekräftar samtal om jätteaffär med Tata Steel. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

SSAB-aktien, som tappat cirka 15 procent av sitt börsvärde sedan årsskiftet, backar 0,5 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet.

"Diskussionerna med Tata pågår, men inga beslut är fattade. Det är inte säkert att en transaktion verkligen kan komma att genomföras, eller hur villkoren för en potentiell transaktion skulle se ut", skriver SSAB i ett pressmeddelande.

Annons

"Ytterligare information kommer att lämnas så snart eventuella beslut har fattats", tillägger SSAB.

SSAB har, inför det eventuella förvärvet, produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA.

Uppgifter om att det pågår samtal mellan Tata Steel och SSAB om en affär har tidigare rapporterats av flera medier, då med hänvisning till anonyma källor.

SSAB ska enligt nyhetsbyrån Reuters källor även ha varit involverade i samtal om en affär med tyska Thyssen Krupp.

"SSAB har deltagit i flera olika diskussioner beträffande konsolidering av europeisk stålindustri", skriver SSAB i sitt pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons