Annons
Nyheter

SSU polisanmäls för slagord i demonstration

Politik (TT) • Publicerad 7 maj 2019
SSU har polisanmälts av en privatperson sedan deltagare i en förstamajdemonstration skanderat "Leve Palestina och krossa sionismen". Arkivbild.
SSU har polisanmälts av en privatperson sedan deltagare i en förstamajdemonstration skanderat "Leve Palestina och krossa sionismen". Arkivbild.Foto: HENRIK MONTGOMERY

SSU i Malmö har polisanmälts sedan några av deltagarna i en förstamajdemonstration skanderat "Leve Palestina och krossa sionismen".

Anmälan har gjorts av en privatperson och polisen rubricerar den som hets mot folkgrupp, rapporterar Sydsvenskan.

Annons

Ordvalet i demonstrationståget har väckt stor uppmärksamhet och bland annat kritiserats av Svenska kommittén mot antisemitism och Judiska församlingen i Malmö. Även SSU:s ordförande Philip Botström har i efterhand tagit avstånd från användandet av uttrycket och Skånedistriktets ordförande Electra Ververidis skriver på Facebook att intentionen aldrig har varit att uttrycka antisemitism.

SSU i Skåne förespråkar en tvåstatslösning där palestinier och israeler kan leva i trygghet och demokrati, understryker hon. Hädanefter kommer SSU att uttrycka sin kritik mot Israel på andra sätt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons