Annons
Nyheter

"Starka fynd" för att pojke i Luleå dödades

Brott • Publicerad 11 januari 2023
Det var i söndags kväll som pojken hittades död i en bostad i Luleå. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Det var i söndags kväll som pojken hittades död i en bostad i Luleå. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Claudio Bresciani / TT

Den åttaårige pojke som hittades död i Luleå har sannolikt dödats av en annan person. Det framgår av rättsläkarens utlåtande som nu är färdigt, rapporterar lokala medier.

– Fynden talar starkt för att döden har orsakats av annan person. Exakt vilka skador eller dödsorsak det handlar om vill jag inte gå ut med nu, säger åklagaren Lindha Strömberg till SVT Nyheter Norrbotten.

Annons

Det var i söndags kväll som pojken hittades död i en bostad i Luleå. Han hittades sedan hans mamma blivit orolig och kontaktat polisen, enligt åklagaren.

Pojkens pappa greps och anhölls på den lägre misstankegraden. Senare skärptes misstankarna mot honom, och han har nu begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandlingen i Luleå tingsrätt ska hållas klockan elva på torsdag förmiddag, skriver SVT. Mannens advokat säger att hans klient förnekar brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons