Annons
Nyheter

Starkt avslut på Wall Street

Kurserna steg på de amerikanska börserna på veckans sista handelsdag. De historiskt höga arbetslöshetssiffrorna var trots allt lite bättre än marknaden hade befarat.
Börs • Publicerad 8 maj 2020
Wall Street stängde på plus på fredagen. Arkivbild.
Wall Street stängde på plus på fredagen. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Signaler om minskade friktioner i handelssamtalen mellan USA och Kina bidrog också till stigande kurser, men mest skjuts åt marknaden gavs av rapporter om att USA är på väg att öppna igen efter coronastängningen.

Disney steg med 3,1 procent efter besked om att biljetterna till återöppningen av nöjesparken i Shanghai sålt slut snabbt.

Annons

Taxitjänsten Uber meddelade att verksamheten återhämtat sig under de senaste veckorna och att vinst väntas nästa år. Aktien steg med 6,0 procent

Efter beskedet att Apple öppnar några butiker i USA i nästa vecka steg Appleaktien med 2,3 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing ökade med 3,9 procent sedan vd David Calhoun i en intervju sagt att man räknar med att starta produktionen av modellen 737 MAX senare i maj.

Tesla gick också upp, med 5,0 procent, sedan elbilstillverkarens chef Elon Musk skickat ett mejl till personalen om att tillverkningen ska återupptas i fabriken i Fremont i Kalifornien, efter nedstängningen.

Dow Jones industriindex ökade 1,9 procent, S&P 500 gick upp 1,7 procent medan Nasdaqs kompositindex steg 1,6 procent.

För veckan som helhet steg Dow med 2,6 procent, S&P 500 ökade 3,5 procent och Nasdaq gick upp 6,0 procent.

Rättad: I en tidigare version angavs fel siffra för hur mycket indexet S&P 500 hade ökat under veckan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons