Annons
Nyheter

Statistik: Fler svenskar jobbar hemifrån igen

Har köksbordet blivit hemmakontor där de digitala möten avlöser varandra? Du är inte ensam.
De senaste veckorna verkar fler svenskar ha valt att jobba hemifrån, enligt ny data från Telia.
Coronaviruset • Publicerad 13 november 2020
Hemmajobbarna är lika många som i slutet av maj, enligt data från Telia. Arkivbild.
Hemmajobbarna är lika många som i slutet av maj, enligt data från Telia. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mellan vecka 43 och vecka 45 antas andelen hemmajobbare ha ökat med 50 procent och ligger nu på samma nivåer som i slutet av maj, uppger Telia i ett pressmeddelande.

Statistiken bygger på Telias analys av anonym rörelsedata. Exempelvis har man tittat på hur många personer som befinner sig i ett visst område på morgonen. Telias data talar inte om varför någon valt att stanna hemma — men kan vara en indikation på hur många som valt att jobba hemifrån.

Annons

I Stockholm antas hemmajobbarna ha ökat med 21 procent jämfört med före coronapandemin, i Uppsala 18 procent och i Skåne 17 procent.

"Vår data är i princip en spegel av Folkhälsomyndighetens rekommendationer; i de län och regioner där råden och rekommendationerna skärpts ser vi också generellt den största ökningen av andelen hemmajobbare. Det verkar som svenskarna hörsammar myndigheternas rekommendationer", säger Kristofer Ågren, chef för dataanalys på Telia, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons