Annons
Nyheter

Statsministern väntar med att gratulera Biden

USA (TT) • Publicerad 7 november 2020 • Uppdaterad 9 november 2020
Lyckönskningarna från Sverige får vänta. Arkivbild.
Lyckönskningarna från Sverige får vänta. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Flera av världens största mediebolag har utropat Joe Biden som segrare i presidentvalet i USA. Men gratulationerna från Sverige dröjer – varken statsministern eller utrikesministern ville vid 19-tiden på lördagskvällen lämna någon kommentar.

Tidigare i veckan sade utrikesminister Ann Linde (S) till TT att inga gratulationer kommer att skickas förrän en kandidat har förklarat sig som vinnare och en som förlorare.

Annons

En svensk politiker som dock väljer att kommentera händelserna redan nu är Centerpartiets ledare Annie Lööf.

"Vi är nog många som drar en lättnadens suck efter fyra år av Donald Trump och de senaste dagarnas valrysare. Nu hoppas jag att USA:s ledarskap kommer präglas av stärkt internationellt samarbete med klimatfrågor, jämställdhet och demokrati i fokus. Jag vill rikta ett varmt grattis till Joe Biden och Kamala Harris", säger hon i en skriftlig kommentar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons