Annons
Nyheter

Stefan Löfven blir rådgivare på konsultfirma

Stefan Löfven har fått ett nytt uppdrag. Den tidigare statsministern går in som rådgivare på konsultfirman Rud Pedersen, rapporterar Dagens industri.
Ekonomi • Publicerad 12 juni 2023
Tidigare statsministern Stefan Löfven har skaffat sig ett nytt uppdrag. Arkivbild.
Tidigare statsministern Stefan Löfven har skaffat sig ett nytt uppdrag. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Till DI berättar Löfven att hans nya jobb som konsult går ut på att vara en länk mellan politiken och näringslivet.

– Man har inte alltid samma uppfattning, och ska nog inte ha det heller i en demokrati, men det är viktigt att man ändå förstår varandra. Och jag tror att jag kan hjälpa företag att analysera en situation och hur man ska ta sig framåt, säger Stefan Löfven.

Annons

Rud Pedersen specialiserar sig bland annat på energi- och industrisektorn och frågor kopplade till hållbarhet och miljö. På public affairs-byrån finns sedan tidigare forne finansministern Anders Borg (M).

– Vi har folk från den röda sidan och folk från den blåa sidan. Nu har vi Stefan Löfven och Anders Borg i samma företag. Det ger en möjlighet att analysera dagsaktuella politiska frågor utifrån en lång kännedom om hur Sverige fungerar, säger Rud Pedersens grundare och koncernchef Morten Rud Pedersen.

Stefan Löfven är i dag ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet (PES) samt ordförande för forskningsinstitutet Sipri och Palmefonden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons