Annons
Nyheter

Stena Line satsar mer i Östersjön

Ekonomi • Publicerad 2 november 2020
Stena Line fortsätter öka kapaciteten i Östersjötrafiken. Arkivbild.
Stena Line fortsätter öka kapaciteten i Östersjötrafiken. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Färjerederiet Stena Line ökar nästa år fraktkapaciteten med 40 procent på linjen mellan Travemünde, Tyskland, och Liepaja, Lettland, enligt ett pressmeddelande.

Det handlar om att nya fartyg av typen Ro Pax tas i drift på linjen.

Annons

"På den fraktfokuserade linjen innebär det 40 procents ökad fraktkapacitet, förkortad överfartstid och en fast tidtabell med tolv avgångar per vecka", skriver Stena Line.

Beskedet kommer sedan Stena Line i oktober meddelat att man sätter in nya fartyg på linjen mellan Nynäshamn och Ventspils i Lettland.

"Vi ser en ökad efterfrågan från våra fraktkunder i hela Östersjön. Med nya större fartyg på båda våra linjer till och från Lettland under nästa år stärker vi erbjudandet till våra kunder och vår position på marknaden väsentligt. Båda linjerna blir också mer attraktiva för resemarknaden", skriver Johan Edelman, som ansvarar för Stena Lines linjer i Lettland.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons