Annons
Nyheter

Stigande dödssiffra efter IS-attack i Syrien

Syrien • Publicerad 12 augusti 2023

Antalet döda efter en attack genomförd av terrorgruppen IS mot syriska regeringsstyrkor i östra Syrien har stigit till 33, enligt det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Torsdagens attack, som riktades mot en militärbuss i Dayr al-Zor, är den dödligaste IS-attacken mot regeringsstyrkor i år, enligt SOHR, som förlitar sig på ett nätverk av källor i Syrien.

Annons

Den statliga syriska nyhetsbyrån Sana uppger att attacken krävt ett antal soldaters liv och hänvisar till en anonym militärkälla.

IS förlorade sitt sista territorium i Syrien 2019, men utför fortfarande attacker. De senaste veckorna har terrorgruppen trappat upp aktiviteten i norra och nordöstra Syrien. Tidigare i veckan dödades tio regeringssoldater i det tidigare jihadistfästet Raqqa-provinsen i norra Syrien.

Inbördeskriget i Syrien bröt ut 2011 efter att president Bashar al-Assad krossat fredliga protester med våld. Konflikten drog därefter till sig både utländska makter och terrorgrupper.

Över en halv miljon människor har dödats i kriget och hälften av landets befolkning har drivits på flykt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons