Annons
Nyheter

Stjärnkock lämnar efter sexanklagelser

Den välkände kocken Stefano Catenacci lämnar sitt jobb som kökschef för Operakällaren och sin roll som hovtraktör efter att ha anklagats för sextrakasserier.
Arbetsliv • Publicerad 8 november 2020
Stefano Catenacci. Bilden är tagen 2014. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/ SvD/TT

"Jag tar dessa anklagelser på största allvar och vill från djupet av mitt hjärta be om ursäkt till de personer som upplevt att jag har betett mig på ett opassande sätt och missbrukat mitt ledarskap", skriver han i ett öppet brev till Dagens Nyheter.

I förra veckan publicerade tidningen ETC vittnesmål från flera kvinnor som berättade att Catenacci under flera år utsatt delar av den kvinnliga personalen för sexuella trakasserier. Ingen av kvinnorna som intervjuades hade polisanmält honom.

Annons

Även Expressen publicerade liknande uppgifter.

"Det har aldrig varit min avsikt att kränka eller förolämpa någon. Det finns all anledning för mig att reflektera över mitt agerande", skriver Catenacci vidare.

Han skriver också: "Efter den senaste veckans publiceringar är det med stor sorg som jag väljer att lämna Operakällaren och rollen som hovtraktör."

Däremot förnekar Catenacci de anklagelser som har förts fram om att han skulle ha förgripit sig på medarbetare: "Dessa påstådda händelser bestrider jag bestämt. De har inte ägt rum."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons