Annons
Nyheter

Stjärnkocken Anthony Bourdain död

Den kände kocken, världsresenären och matjournalisten Anthony Bourdain är död. Han blev 61 år gammal.
Tv • Publicerad 8 juni 2018

Dödsfallet bekräftas av tv-kanalen CNN , som Bourdain arbetade för.

"Hans stora förkärlek för äventyr, nya vänner, god mat och dryck och intressanta historier från hela världen gjorde honom till en unik historieberättare. Vi slutade aldrig att fascineras över hans talang och vi kommer att sakna honom väldigt mycket. Våra tankar och böner går till hans dotter och familj i denna extremt svåra tid", skriver kanalen i ett uttalande.

Annons

Enligt CNN var Bourdain i franska Strasbourg för att spela in ett kommande avsnitt av sitt program "Parts unknown" och han hittades död på sitt hotellrum i morse av sin nära vän, den franske kocken Eric Ripert.

Anthony Bourdain inledde sin kulinariska bana i New York i slutet av 70-talet och han arbetade som allt från diskare till köksmästare i 25 år, bland annat på kända krogen Les Halles. Erfarenheterna samlade han i boken "Kitchen confidential – en kocks bekännelser" från 2000, som blev hans genombrott utanför restaurangköken.

Framgångarna ledde till en karriär som matjournalist och Bourdain blev omtyckt för sina personliga matreportage från jordens alla hörn i program som "No reservations" och "The layover". Det Emmy-prisade "Parts unknown" har sänts på CNN sedan 2013.

Under sin karriär gjorde han sig känd som en förkämpe för enkel och traditionell matlagning och för sin kritik mot såväl den amerikanska snabbmatskulturen som vegetarianism.

Bourdain var gift två gånger och han lämnar efter sig en 11-årig dotter. På senare tid hade han ett förhållande med den italienska skådespelaren Asia Argento.

Karl-Magnus LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons