Annons
Nyheter

Positiva toner på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens steg under torsdagens handel.
OMXS-index slutade 1,6 procent upp, med flera rapporterande bolag som vinnare.
Börs • Publicerad 7 maj 2020
Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Rapportsäsongen börjar närma sig sitt slut, men eftersläntrarnas rapporter har tagits emot väl.

Electrolux steg 1,9 procent sedan bolaget redovisat en lägre förlust än väntat samtidigt som man meddelar att merparten av fabriker nu är i gång igen.

Annons

Dagens vinnare var dock Stenbecksfärens Kinnevik som rusade 8,3 procent. Detta sedan nätbaserade klädbutiken Zalando, som Kinnevik är storägare i, meddelat att man i samband med delårsrapporten spår en försäljningsökning på 10–20 procent under 2020.

En annan klädjätte, H&M, lyfte 3,0 procent. Bolaget har redovisat uppdaterad försäljningsstatistik för perioden mars till april. Även om siffrorna var svaga gynnas bolaget av beskedet att Tyskland, den enskilt största marknaden, bestämt sig för att ytterligare lätta på regler för vilka butiker som ska få öppna igen.

Securitas delårsrapport på eftermiddagen togs också emot positivt och aktien belönades med en kraftig kursreaktion uppåt, plus 4,0 procent.

Utanför OMXS30-listan gick spelbolagen starkt i anslutning till att bland annat tyska fotbollsligan fått grönt ljust för att starta igen. Leovegas har dessutom fått höjd riktkurs av flera banker efter onsdagens rapport och aktien steg 4,6 procent. Kindred klättrade 2,9 procent medan Betsson i sin tur stärktes med 4,8 procent.

Även på de ledande europeiska börserna var det glatt humör. Frankfurtbörsen steg 1,4 procent, CAC40-index i Paris var upp 1,5 procent medan Londonbörsen avancerade 1,4 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons