Annons
Nyheter

Stöldvåg hos hemtjänsttagare i Blekinge

Flera äldre personer i Karlskrona har polisanmält stölder i hemmet de senaste månaderna, och samtliga finns inom samma hemtjänstområde, rapporterar (BLT).
Brott • Publicerad 1 augusti 2022
Guldsmycken till ett värde av 40|000 kronor saknades plötsligt i en hemtjänstmottagares smyckeskrin. Arkivbild.
Guldsmycken till ett värde av 40|000 kronor saknades plötsligt i en hemtjänstmottagares smyckeskrin. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/TT

Karlskrona har nu kopplat in kommunens säkerhetsansvarige för att få stopp på stölderna.

– Det är självklart något vi ser allvarligt på och lägger därför extra kraft på att utreda vad som hänt. Det är inom ett specifikt område och det är också därför vi har fått upp ögonen, ännu lite mer, för ärendena, säger Linda Palmqvist, biträdande avdelningschef på hemtjänsten i Karlskrona kommun, som inte vill gå in på vilket geografiskt område som är drabbat.

Annons

I ett fall upptäckte plötsligt en hemtjänsttagare att flera dyrbara smycken saknades i personens smyckeskrin. Det rörde sig om så kallade Bismarcklänkar och ett antal guldringar. Värdet av de förvunna smyckena uppskattades till cirka 40 000 kronor.

Efter att personen slagit larm till kommunens enhetschef har kommunen lex Sarah-anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt BLT.

Kommunens äldreförvaltning undersöker nu vilka medarbetare som varit på insatser hos personen under den period då Bismarcklänkarna misstänks ha försvunnit.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons