Annons
Nyheter

Stor protest utanför Georgiens parlament

Georgien • Publicerad 7 mars 2023
Polis använder tårgas och vattenkanoner för att stoppa demonstranter utanför parlamentet i Tbilisi.
Polis använder tårgas och vattenkanoner för att stoppa demonstranter utanför parlamentet i Tbilisi.Foto: Nicolo Vincenzo Malvestuto/AP/TT

En omfattande protest mot inskränkningar av yttrande- och föreningsfriheten i Georgien hålls utanför parlamentet i Tbilisi. Polis och säkerhetsstyrkor använder tårgas och vattenkanoner för att skingra demonstranter.

Den kontroversiella lagen handlar om ett registreringstvång för medier och enskilda organisationer som har utländska kopplingar. I förslaget ingår att dessa skulle stämplas som "främmande agenter".

Annons

Sammandrabbningarna förstärktes när demonstranter kastade molotovcocktails och andra föremål mot polisstyrkor.

Protesterna utanför parlamentet har pågått i dagar med tusentals demonstranter som samlats på gatorna runt byggnaden. Men oroligheterna eskalerade på tisdagskvällen.

Lagförslaget har godkänts i en första instans i parlamentet, men har inte fått ett slutgiltigt godkännande.

Lagen skulle gälla de organisationer som får utländska bidrag eller intäkter på över 20 procent av organisationens finansiering.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons