Annons
Nyheter

Storbranden i Borås är släckt

Storbranden i centrala Borås är släckt, rapporterar P4 Sjuhärad. Vad som orsakade branden är fortfarande oklart.
Brand • Publicerad 10 juni 2023
Branden är släckt. Arkivbild.
Branden är släckt. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det tog ett dygn, men under lördagseftermiddagen uppger räddningstjänsten att branden i centrala Borås är släckt.

– Vi har inte fått in någon rapport om personskador, sade Niklas Ignell, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Borås till TT tidigare under lördagen.

Annons

Branden bröt ut under fredagen mitt under pågående studentfirande på Stora torget. Fastigheten och närliggande butiker fick utrymmas och ett tiotal lägenheter har förstörts.

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades där boråsarna uppmanades att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Senare på fredagskvällen inledde polisen en förundersökning om mordbrand alternativt allmänfarlig vårdslöshet, men på lördagsmorgonen fanns fortfarande ingen misstänkt.

– Vi vet ännu inte vad som orsakat branden, sade polisens presstalesperson Caroline Karlsson till TT tidigare under lördagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons