Annons
Nyheter

Storbritannien vill bränna skyddsutrustning

Storbritannien • Publicerad 10 juni 2022
Storbritannien köpte oanvändbar skyddsutrustning för miljarder. Arkivbild.
Storbritannien köpte oanvändbar skyddsutrustning för miljarder. Arkivbild.Foto: Ted Jackson/AP/TT

Den brittiska regeringen planerar att bränna oanvändbar skyddsutrustning som hastigt köptes in under coronapandemin, hävdar Parliament’s Public Accounts Committee, en kommitté som övervakar hur offentliga medel spenderas.

Utrustningen visade sig vara defekt och inte motsvara brittisk standard och kostade närmare motsvarande 50 miljarder kronor. Kommittén säger att regeringen under flera månader planerar att göra sig av med 15 000 pallar utrustning.

Annons

"Kostnaden och miljöpåverkan för att göra sig av med överflödig och oanvändbar skyddsutrustning är oklar" noterar kommittén.

Regeringen svarar att all utrustning inte kommer att brännas utan att en del kommer att kunna användas av till exempel tandläkare eller doneras till välgörenhet, transportbolag och andra länder.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons