Annons
Nyheter

En anhållen för mordbrand i industriområde

Strax före midnatt började det brinna i en industribyggnad i södra Stockholm. En person har anhållits misstänkt för mordbrand.
Brott • Publicerad 14 april 2022
Räddningstjänsten var på plats i Slakthusområdet i Stockholm på grund av en brand i en större fastighet. Arkivbild.
Räddningstjänsten var på plats i Slakthusområdet i Stockholm på grund av en brand i en större fastighet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten larmades till platsen med tio enheter i Slakthusområdet i Stockholm sedan en brand bröt ut i en större fastighet sent på onsdagskvällen.

– Det är en brand i ett tak och även i konstruktionen i en del av byggnaden, säger Alex Westerberg, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, vid ettiden.

Annons

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. En man i 40-årsåldern greps på plats.

– Han befann sig i nära anslutning till brandplatsen. Jag vet inte riktigt vad som gjorde att patrullerna fattade misstanke, men det var tillräckligt för att gripa honom, säger Mikael Pettersson, befäl vid Stockholmspolisen inledningsvis.

Mannen anhölls under torsdagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

I fastigheten ska det enligt polisen finnas fyra olika verksamheter, det är oklart vilken eller vilka som har drabbats. Ingen människa ska ha kommit till skada i branden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons