Annons
Nyheter

Styvpappa misstänks övergrepp på 12-åring

En man i 60-årsåldern, från den västra delen av länet, misstänks för att under ett halvt års tid förgripit sig på sin 12-årige styvson.Han häktades i dag misstänkt för grovt övergrepp mot barn.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2006

Utredningen runt brottet är mycket känslig och det är väldigt knapphändiginformation som släpps av polis och åklagare. Men enligt polisen handlar det om flera övergrepp från mannen mot hans tolvårige styvson. Brotten skall ha börjat sommaren 2005 och pågått ända till januari i år

- Han anmäldes av anhöriga, förhördes i torsdags och anhölls efteråt, mer kan jag egentligen inte säga, kommenterar kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz.

Annons

Vid gårdagens häktningsförhandling yrkade åklagare Anna-Karin von Schoultz att mannen i första hand skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på barn. Men eftersom det inte kan bevisas att det skett några regelrätta samlag stannar brottsrubriceringen för häktningen vid grovt övergrepp på barn.

Mannen erkände under förhandlingen visst sexuellt ofredande men nekar till våldtäkt eller övergrepp.

Åtal skall vara väckt den 23 januari.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons