Annons

Svensk it-jätte evakuerar anställda i Ukraina

Hundratals anställda har evakuerats från svenska it-bolaget Sigmas kontor i Ukraina. De anställda och deras anhöriga befinner sig nu i den mer säkra staden Lviv i nordvästra Ukraina, nära gränsen till Polen och Ungern.
Ukrainakriget • Publicerad 4 mars 2022
Flyktingar på Lvivs tågstation. Arkivbild.
Flyktingar på Lvivs tågstation. Arkivbild.Foto: Bernat Armangue

Det svenska företaget Sigma Technology Group har 3 200 anställda, varav 1850 är i Ukraina, och när Ryssland invaderade sattes företagets krisplan igång, skriver Tidningen Näringslivet. Hittills har 800 av de anställda förts i säkerhet från den värsta krigszonen.

– Vi är väldigt nöjda med att evakueringen lyckades och att inga av våra anställda är skadade. Det har gått över förväntan, säger koncernchefen Carl Vikingsson till tidningen.

Annons

Enligt Vikingsson håller företaget fortfarande verksamheten igång i Ukraina och sedan kriget i östra delarna bröt ut 2014 har företaget arbetat på en avancerad krisplan för att i händelse av krig kunna evakuera de anställda.

Bland annat har företaget skaffat egna elverk och satellittelefoner för att klara verksamheten och beredskapen höjdes ytterligare efter Putins hot.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons