Annons
Nyheter

Sweco: 14 000 medarbetare jobbade hemifrån

Ekonomi • Publicerad 15 maj 2020
En stor andel av de anställda på Sweco har arbetat hemifrån under coronakrisen. Arkivbild.
En stor andel av de anställda på Sweco har arbetat hemifrån under coronakrisen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Konsultbolaget Sweco redovisar en vinst före skatt på 577 miljoner kronor för årets första kvartal, upp från 510 miljoner under motsvarande kvartal 2019. Nettoomsättningen lyfte 11 procent till 5,7 miljarder kronor.

Enligt vd Åsa Bergman arbetade under en topp 14 000 medarbetare hemifrån med anledning av covid-19-pandemin och myndighetsåtgärder.

Annons

"Tack vare den höga digitaliseringsgraden är vår leveranskapacitet relativt oförändrad. Vi har bibehållit en nära kontakt med kunderna, tagit hem nya uppdrag och levererat enligt plan för de flesta projekt", skriver hon.

Sweco, som totalt har 17 000 medarbetare i Europa, ser dock en minskad efterfrågan i vissa branscher, som industrisegmentet och delar av byggsektorn.

"Vi har sett ett antal stoppade och försenade projekt, som kommer att få en negativ påverkan på våra intäkter framöver", skriver Sweco.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons