Annons
Nyheter

Tackor och lamm svårt plågade i fårhage

Brott • Publicerad 14 maj 2020
Tackor och lamm har misshandlats i en fårhage i Oxie utanför Malmö. Polisen misstänker att ett tonårsgäng ligger bakom djurplågeriet. Arkivbild.
Tackor och lamm har misshandlats i en fårhage i Oxie utanför Malmö. Polisen misstänker att ett tonårsgäng ligger bakom djurplågeriet. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Två tackor och två lamm har utsatts för våld i en fårhage i Oxie utanför Malmö. Tackorna blev så svårt skadade att de måste avlivas, rapporterar Sydsvenskan.

Ett gäng med fem till sex tonåringar misstänks ligga bakom djurplågeriet, efter att vittnen på håll har gjort observationer. Djuren har utsatts för våldet någon gång mellan den 7 och den 12 maj.

– Vi vill väldigt gärna få in information om de här ungdomarna. De måste förstå hur vedervärdigt det här är, säger polisens pressinformatör Nils Norling till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons