Annons
Nyheter

Tåg har spårat ur – åtgärdas på torsdag

Olyckor • Publicerad 3 januari 2023
Ingen person ska ha kommit till skada. Arkivbild.
Ingen person ska ha kommit till skada. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är stora störningar i tågtrafiken i Norrland sedan ett godståg spårat ur. Problemen väntas kvarstå till torsdag kväll, rapporterar lokala medier.

Tågtrafiken står helt still mellan Örnsköldsvik och Kramfors, vilket gör att även sträckan mellan Sundsvall och Umeå försenas, ersätts med bussar eller leds om.

Annons

Olyckan inträffade strax norr om Kramfors under måndagen, i höjd med Höga kustens flygplats. Ett lok hoppade ur rälsen på en svåråtkomlig plats, en bra bit från närmsta väg. Loket har dessutom kilat fast, säger Trafikverket till SVT, och det behövs en kran för att lyfta bort det.

Till Västerbottens-Kuriren säger Trafikverket att de i princip måste bygga en ny, tillfällig väg fram till loket och att de väntas blir klara först på torsdag vid 18-tiden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons