Annons
Nyheter

Tåg ur spår i Tyskland – flera döda

Ett passagerartåg har spårat ur utanför alpstaden Garmisch-Partenkirchen i södra Tyskland. Flera personer har omkommit och många har skadats allvarligt.
Tyskland • Publicerad 3 juni 2022
Ett passagerartåg har vält i Bayern. Arkivbild.
Ett passagerartåg har vält i Bayern. Arkivbild.Foto: Josef Hornsteiner/AP/TT
Flera vagnar i ett passagerartåg har spårat ur utanför tyska Garmisch-Partenkirchen.
Flera vagnar i ett passagerartåg har spårat ur utanför tyska Garmisch-Partenkirchen.Foto: Johan Hallnäs/TT

I ett tidigt skede är det inte fastställt hur många som är drabbade. Minst tre personer har omkommit, rapporterar tyska medier med hänvisning till myndigheter.

Skadade människor förs i strid ström till ambulanser och helikoptrar för vård. 60 personer har skadats, 16 av dem allvarligt, rapporterar lokaltidningen GAP-Tagblatt. Många av passagerarna ombord uppges ha varit skolelever.

Annons

Flera av tågets tvåvåningsvagnar har vält på sidan av spåret och en stor räddningsinsats pågår på platsen, med åtskilliga brandbilar och ambulanser. Räddningsarbetare klättrar in i tåget med hjälp av stegar för att undsätta personer som befinner sig därinne.

Tåget var på väg norrut mot orten Oberau när olyckan inträffade vid klockan tjugo över 12.

Helikoptrar har kommit dit också från Österrike.

Garmisch-Partenkirchen ligger söder om München i Bayern, intill den österrikiska gränsen. I slutet av juni ska stormaktsklubben G7 hålla toppmöte i staden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons