Annons
Nyheter

Telefonsamtal fick Hjalmarsson att gå

Växjöhems avgående styrelseordförande Bo Hjalmarsson fick i praktiken sparken från sitt uppdrag.
Under ett telefonsamtal med kommunstyrelsens ordförande Carl-Olof Bengtsson uppmanades Bo Hjalmarsson att överväga situationen.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

Telefonsamtalet ägde rum i fredags efter att folkpartiet hade lämnat in sin begäran till Växjös kommunstyrelse om en extra bolagsstämma i Växjöhem.

Nu säger Carl-Olof Bengtsson att han har förståelse för Bo Hjalmarssons beslut.

Annons

- Det blir inga svårigheter att hitta en ny ordförande. Vi har flera kandidater, säger Carl-Olof Bengtsson.

Hade inget val

Även Birgitta Skoglund, ledare för den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen i Växjö, tycker det känns skönt att frågan har tagit en ny vändning.

- Det är tufft att ta ett avgångsbeslut. Men enligt min åsikt hade Bo Hjalmarsson inget val, säger Birgitta Skoglund.

Kommunalrådet Carin Högstedt (v) upplever att situatio-nen runt Växjöhem har förbättrats efter Bo Hjalmarssons beslut.

"Situationen var ohållbar"

- Situationen var ohållbar. Och ett ordförandebyte är i mina ögon en mer tilltalande lösning än att gå hela den formella vägen med en extra bolagsstämma. Nu har socialdemokraterna löst detta på sitt sätt, säger Carin Högstedt.

I går räknade både Birgitta Skoglund och Carin Högstedt med att ordförandefrågan i Växjöhem skulle tas upp på de gruppmöten för förtroendevalda som socialdemokraterna och vänsterpartiet hade på måndagskvällen.

- Jag utgår också ifrån att frågan kommer upp när kommunstyrelsen sammanträder på torsdag, säger Birgitta Skoglund.

Eftersom Växjö kommunfullmäktige utser ordförande och ledamöter i de kommunala bolagens styrelser blir det också kommunfullmäktige som på sitt möte den 16 februari utser Bo Hjalmarssons efterträdare som styrelseordförande i Växjöhem.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons