Annons
Nyheter

Musk trotsar restriktioner – Tesla startar

Trotsa restriktionerna och gå till fabriken. Det uppmanar elbilstillverkaren Tesla sina anställda i Kalifornien.
"Om någon ska gripas är det jag", twittrar vd:n Elon Musk.
Ekonomi • Publicerad 11 maj 2020
Elon Musk skriver på Twitter att han kommer att befinna sig i fabriken tillsammans med alla andra. Arkivbild.
Elon Musk skriver på Twitter att han kommer att befinna sig i fabriken tillsammans med alla andra. Arkivbild.Foto: Susan Walsh/AP/TT
Teslas fabrik i Fremont, Kalifornien. Arkivbild.
Teslas fabrik i Fremont, Kalifornien. Arkivbild.Foto: Ben Margot/AP/TT

Hälsomyndigheten i Alameda county, där fabriken i Fremont ligger, meddelade i helgen att anläggningen måste förbli stängd så länge restriktionerna för att bekämpa coronaviruset gäller.

I lördags stämde Tesla Alameda, och grundaren och vd:n Elon Musk hotade på Twitter att flytta den stora arbetsgivaren från Kalifornien till Texas eller Nevada.

Annons

Under måndagen uppmanade Tesla sina anställda att ändå gå till arbetet. Bolaget hänvisade till ett beslut av Kaliforniens guvernör i torsdags som tillät tillverkningsindustrin att återuppta sin produktion.

Elon Musk skriver på Twitter att produktionen kommer att dra i gång igen: "Jag kommer att vara på golvet med alla andra. Om någon blir gripen, så ber jag att det endast ska vara jag."

I ett mejl till sina anställda som nyhetsbyrån Reuters tagit del av skriver företaget: "Vi är glada att kunna starta arbetet igen och har infört en detaljerad plan för att du ska vara säker när du återvänder."

Alameda county har ännu inte kommenterat Teslas agerande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons