Annons
Nyheter

Tillbakadragna ansökningar ska skickas in igen

Inrikes • Publicerad 1 augusti 2023
I slutet på juni brände Salwan Momika en koran utanför Stockholms moské på Medborgarplatsen.
I slutet på juni brände Salwan Momika en koran utanför Stockholms moské på Medborgarplatsen.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Tre ansökningar om allmänna sammankomster med syfte att bränna Koranen har dragits tillbaka, rapporterar SVT. Bakom ansökningarna stod Salwan Momika som senast på måndagen brände ett exemplar av Koranen på Mynttorget i Stockholm.

Men till Expressen säger Momikas kompanjon Salwan Najem att ansökningarna drogs tillbaka för att det "blivit fel med tiderna" och att nya ansökningar ska skickas in under dagen.

Annons

Nu på torsdag fanns planer på att bränna Koranen utanför Irans ambassad och nästa vecka hade han ansökt om ytterligare två demonstrationer. Den ena utanför moskén i Fittja.

Tidigare under sommaren har Salwan Momikas koranbränningar retat upp den muslimska världen. Sveriges ambassad i Irak har stormats och muslimska länder har hotat om bojkott av svenska företag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons