Annons
Nyheter

Tillståndet allvarligt men stabilt för sjuårig flicka

Den sjuåriga flicka som gick genom isen i Vapnebäcksån i Flygsfors i söndags kämpar för sitt liv på länssjukhusets intensivvårdsavdelning. Hennes tillstånd är allvarligt men stabilt.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2012
Räddningstjänsten tog sig ut på isen för att hämta upp klädesplagg som blivit kvar på isen. Foto: Jan Stenqvist
Räddningstjänsten tog sig ut på isen för att hämta upp klädesplagg som blivit kvar på isen. Foto: Jan StenqvistFoto: 

Enligt uppgifter från landstingets pressjour på måndagseftermiddagen hålls flickan nedkyld för att ge henne bästa möjliga förutsättningar att klara sig.

Flickan lekte på isen i närheten av Dammön tillsammans med sin äldre bror. Plötsligt brast isen och flickan föll i vattnet. Strömmarna i vattendraget drog henne med under isen. Även pojken blev blöt, men han lyckades ta sig upp och i land och sprang genast efter hjälp. Barnens mamma var den som först kom till platsen, hon lyckades lokalisera flickan men fick sedan kämpa i flera minuter innan hon lyckades få hål i isen och dra upp henne. Vid platsen hade då ytterligare ortsbor samlats som hjälpte dem att komma i land.

Annons

Räddningstjänst och ambulans var tidigt på plats. Ambulans tog genast flickan och hennes bror till länssjukhuset i Kalmar. Direkt efter händelsen hölls en samling i Folkets hus där räddningstjänst och polis samtalade med ortsbor om det som hade hänt.

På den närliggande Orrefors skola samlades lärarna på måndagsmorgonen för att få information om den tragiska händelsen. Därefter spreds information i klasserna.

– Vi fick snabbt ihop en beredskap med skolsköterska och kurator, men jag tycker att barnen har hanterat det här väldigt bra. De var samlade och lugna, säger Marie Carlsson, rektor på Orrefors skola.

Jan Stenqvist/Barometern

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons