Annons
Nyheter

Tillverkade egen coronakur – drack och dog

Indien • Publicerad 9 maj 2020
Apotekaren hade blandat ihop sin kur av kemikalier han köpt på en lokal marknad. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Apotekaren hade blandat ihop sin kur av kemikalier han köpt på en lokal marknad. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Foto: Hasse Holmberg/TT

En apotekare i Indien har avlidit av sin egentillverkade coronamedicin, enligt polisen. Ytterligare en man får sjukhusvård.

De två männen arbetade för ett företag som tillverkar örtmedicin och skulle testa sin kur, en blandning av kväveoxid och natriumnitrat, i Chennai i södra delen av landet. "Medicinen" visade sig inte bara verkningslös. Den 47-årige apotekaren dog på fläcken, och mannens chef, som också drack hopkoket, fick läggas in på sjukhus, enligt den lokala polisen.

Annons

Kemikalierna hade apotekaren kommit över på en lokal marknad, och receptet hade han utvecklat efter att ha gjort efterforskningar på nätet, enligt polisen.

Det finns ännu inget botemedel eller vaccin mot covid-19, den sjukdom som coronaviruset orsakar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons