Annons
Nyheter

Tio lik funna på tidigare polismans tomt

Nedgrävda kroppar av sju kvinnor och tre barn har hittats på en före detta polismans egendom i Chalchuapa i El Salvador. Förutom expolisen misstänks ytterligare tio personer i en härva med kopplingar till människohandel.
El Salvador • Publicerad 15 maj 2021
Polisen rullar upp en omfattande våldshärva i El Salvador. Arkivbild.
Polisen rullar upp en omfattande våldshärva i El Salvador. Arkivbild.Foto: Moises Castillo/AP/TT

Den 51-årige expolisen greps för en vecka sedan misstänkt för mord på två kvinnor, sedan grannar larmat polisen efter att ha hört en kvinna ropa på hjälp. Inne i huset fann polisen en 57-åring och hennes 26-åriga dotter döda. Båda bar spår av sexuella övergrepp.

Vid utgrävningar på egendomen hittades ytterligare tio lik. Några av dem antas ha legat nedgrävda i runt två år. Polisen misstänker att ännu fler kroppar kan ligga nedgrävda på andra platser på egendomen. Minst 25 människor är anmälda saknade i området.

Annons

Den misstänkte fick sparken som polisman 2010 efter att ha dömts till fem års fängelse för grov våldtäkt, skriver dagstidningen La Prensa Gráfica.

Ytterligare tio personer, bland dem en före detta militär, har gripits misstänkta för inblandning och medhjälp vid flera av morden. Den kriminella ligan ska ha letts av den huvudmisstänkte före detta polisen. Utredningen har funnit tecken på att människohandel förekommit, rapporterar lokala medier.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons