Annons
Nyheter

Tiotal nya jobb kan komma till Tingsryd

Trehörna Omsorger AB vill etablera sig i Ryd. Går allt vägen innebär det ett tiotal nya jobb.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2006

I dag har Trehörna Omsorger verksamhet i både Tingsryd och Urshult.

Nu finns alltså planer på att etablera sig även i Ryd. Förhoppningen är att tio personer som faller inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, ska kunna erbjudas bostäder i Ryd. Och efterfrågan finns, menar chefen Kent Ehliasson.

Annons

- Jag kan säga att vår personal har en väldigt hög kompetens, och att vi är ett av de absolut bästa LSS-boendena i Sverige. Det gör att det finns ett tryck på platser.

Lämplig ort Att man valt just Ryd för sin tänkta nyetablering är inte heller så svårt att

förklara, säger Ehliasson.

- Det beror dels på att vi vill sprida vår verksamhet så det inte blir en överetablering på någon ort, och dels på att Ryd är en oerhört lämplig ort när man tittar på vad LSS-lagstiftningen säger om att man ska integrera de boende i en så kallad normal miljö. Här finns ju en närhet till alla serviceställen.

Först ska dock länsstyrelsen säga sitt. Det är nämligen de som fattar beslut om det blir något tillstånd för verksam-

heten eller inte. Klart är i vilket fall att Tingsryds kommuns socialnämnd, som uttalar sig i egenskap av remissinstans innan beslutet fattas, är positivt inställd.

Nya arbetstillfällen - Trehörnaverksamheten har gott renommé och dessutom skulle det innebära nya arbetstillfällen i kommunen, säger Birgitta Hörberg (m), nämndens förste vice ordförande.

Men än har alltså inget beslut fattats, även om Trehörna Omsorger hoppas på en snabb behandling av ärendet.

- Får vi bara klartecken planerar vi att börja rekrytera personal redan i augusti eller september. Sedan är förhoppningen att vi ska kunna starta verksamheten i oktober, säger Kent Ehliasson.

I dag har Trehörna Omsorger AB 67 platser i boende, och cirka 200 anställda.

Kerstin Alriksson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons