Annons
Nyheter

Tjuvar stal 18 meter lång järnbro

Indien • Publicerad 9 april 2022
Bron löpte över en bevattningskanal i delstaten Bihar. Arkivbild.
Bron löpte över en bevattningskanal i delstaten Bihar. Arkivbild.Foto: Biswaranjan Rout/AP/TT

Plötsligt var bron på 500 ton borta. Tjuvar i Indien har behändigt monterat ned en 18 meter lång järnbro i östra delarna av landet, uppger den lokala polisen.

Troligen lyckades de med stölden genom att låtsas arbeta för myndigheterna. Polischefen Subhash Kumar säger att tjuvarna hade klätt sig i officiella kläder och låtsades syssla med bevattningsarbete vid den kanal som bron spände över.

Annons

Polisanmälan gjordes i onsdags i Bihar, en av Indiens fattigaste delstater. Tjuvarna tog med sig bulldozrar och svetsmaskiner och rev helt enkelt isär bron inom loppet av två dagar. Järnet lastades på en stor bil.

Tjuvar ska ha stulit delar från den 50 år gamla bron sedan en närliggande bro färdigställdes för fem år sedan. Polisen har inlett en utredning men har ännu ingen gripen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons