Annons
Nyheter

Tonåring häktad – misstänks för mord

Brott • Publicerad 9 juni 2022
Flera polispatruller skickades till en parkeringsplats i Kristianstad och en person anträffades då liggandes på marken.
Flera polispatruller skickades till en parkeringsplats i Kristianstad och en person anträffades då liggandes på marken.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den 16-åring som misstänks för ett mord i Kristianstad under tisdagskvällen har häktats, enligt Kristianstad tingsrätt. Han är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord och grovt vapenbrott.

– Omständigheter vid gripandet och iakttagelser från förhörspersoner gör att den här ungdomen blir misstänkt på sannolika skäl. Jag har presenterat bevisningen för rätten och man delar min uppfattning, säger kammaråklagare Marie-Louise Holmberg till TT.

Den misstänkta tonåringen greps 30 minuter efter det att larmet kom in. Att misstanken föll på tonåringen har enligt polisen också handlat om omständigheter vid själva gripandet. Tonåringen förnekar allt utom vapenbrott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons