Annons
Nyheter

Tonåringar vandaliserade färja med bajs

Brott • Publicerad 9 april 2021
Två tonårspojkar ställs inför rätta efter att ha kissat och bajsat i flera hytter på en Gotlandsfärja. Arkivbild.
Två tonårspojkar ställs inför rätta efter att ha kissat och bajsat i flera hytter på en Gotlandsfärja. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två 16-åriga pojkar åtalas för att ha vandaliserat en Gotlandsfärja med kiss och bajs, rapporterar Corren.

I augusti förra året tog de sig enligt åtalet in i fyra hytter på en färja under resans gång. Där hade avföring kletats över mängder av saker – golv, handdukar och flytvästar – och det hade urinerats här och var. En anställd vid färjan har vittnat om hur det såg ut i förhör och då sagt att det var "kiss överallt".

Annons

16-åringarna fastnade på övervakningsfilmer och har sedan erkänt tilltagen. En av dem har sagt att det "var en kul grej i stunden".

De två pojkarna hör hemma i Östergötland och åtalas för skadegörelse vid Linköpings tingsrätt. De krävs bland annat på skadestånd för färjebolaget Destination Gotlands städningsutgifter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons