Annons

Tone Sekelius manifesterade för Ukraina

Blått och gult. Tone Sekelius lät Ukrainas färger lysa i sitt ansikte under tävlingen – som en manifestation mot kriget.
Melodifestivalen • Publicerad 13 mars 2022
Tone Sekelius lät den ukrainska flaggans färger lysa i sitt ansikte under sitt bidrag.
Tone Sekelius lät den ukrainska flaggans färger lysa i sitt ansikte under sitt bidrag.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det var så subtilt att alla tv-tittare förmodligen inte hann med att se det. För en stund färgades Tone Sekelius ansikte i blått och gult med hjälp av belysningen.

– Ni såg rätt. Det är ukrainska flaggan, säger hon efter tävlingen.

Annons

– Det började som transflaggan i deltävlingen och sedan hände det som hände i Ukraina. Jag ville ta den här plattformen och dra nytta av den och stå upp mot det som händer och visa mitt stöd. Och att få någon att rösta på Radiohjälpens nummer för att hjälpa folk i nöd.

Tone Sekelius slutade på en femteplats i Melodifestivalen med sitt bidrag "My way" – men placeringen betyder mindre än att hon fått stå upp för sig själv och andra, menar hon.

– Det är magiskt. Jag kan inte greppa det här än egentligen. Nu ska jag försöka landa i att det känns så himla stort och jag är väldigt glad och tacksam att jag kunnat stå i finalen och representera mitt community. Att jag har fått inspirera andra att våga vara sig själva, gå sin egen väg och allt det här.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons