Annons
Nyheter

Tre friges efter sprängning i Grimsta

Anhållandet har hävts för tre personer som är misstänkta efter måndagens explosion i Grimsta i nordvästra Stockholm, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Brott • Publicerad 3 januari 2023
Fyra personer anhölls efter sprängningen av en port i Grimsta – men nu har tre av dem frigivits. Arkivbild.
Fyra personer anhölls efter sprängningen av en port i Grimsta – men nu har tre av dem frigivits. Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

Personerna är dock misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

"Skälet för beslutet att häva anhållandet är att det på grund av bevisläget inte längre är motiverat att hålla dem frihetsberövade. Misstankarna mot personerna kvarstår och förundersökningen fortsätter", säger kammaråklagare Liselotte Nilsson vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm i pressmeddelandet.

Annons

En person är fortsatt anhållen i utredningen, skäligen misstänkt som är den lägre misstankegraden.

Explosionen skedde under natten mot måndagen. Den inträffade vid en fastighets entré och fick flera rutor att gå sönder. På adressen bor en tidigare brottsdömd person, men polisen har inte velat säga något om han skulle kunna vara måltavla för explosionen.

Enbart en timme senare inträffade ytterligare en explosion, då i Bagarmossen i södra Stockholm. En man greps och anhölls på måndagen misstänkt för inblandning i explosionen.

Ingen har rapporterats skadad i någon av explosionerna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons