Annons
Nyheter

Tre män häktade i narkotikahärvan

Växjö tingsrätt häktade
i går de tre män i heroinligan som misstänks för grovt narkotikabrott efter polisrazzian i Ljungby.
Samtidigt sväller nu utredningen och en person är anhållen i sin frånvaro.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2006
En 34-årig man, bosatt i Ljungby, var den förste av männen i heroinligan som i går häktades av Växjö tingsrätt. Vid mannens sida satt försvarsadvokat Carl-Göran Tauson.Foto: Ingemar Kroon
En 34-årig man, bosatt i Ljungby, var den förste av männen i heroinligan som i går häktades av Växjö tingsrätt. Vid mannens sida satt försvarsadvokat Carl-Göran Tauson.Foto: Ingemar KroonFoto: 

Häktningsförhandlingarna hölls under tisdagseftermiddagen i Växjös polishus. Poliser utrustade med automatvapen fanns utanför tingssalen.

Det finns ingen uttalad hotbild mot någon av de inblandade eller förhöjd risk för fritagningsförsök. Men med tanke på brottet och det mycket långa fängelsestraff som blir följden vid en fällande dom kan fritagningsförsök inte uteslutas.

Annons

Lördagskvällens beslag gäller cirka 15 kilo heroin och är värt omkring 18 miljoner kronor i missbrukarledet. Gränsen för grovt narkotikabrott gällande heroin går vid 25 gram.

Förstärkte vapnen Beslutet om förstärkningsvapen togs av polismästare Håkan Fredriksson. Han säger att bevakningen utanför tingssalen föregicks av en transport av de misstänkta från polishuset i Ljungby och att det då beslutats att polispersonalen skulle ha automatvapen.

En 34-årig man bosatt i Ljungby var den förste personen som ställdes inför häktningsdomaren. Mannen medgav att han hanterat narkotikapartiet men förnekade brott eftersom han hävdade att det skett under hot.

Men efter 45 minuters förhandling fastslog Växjö tingsrätt att mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott i Ljungby. Därefter häktades en 32-årig kamrat från Ljungby liksom en jämngammal man boende i Halmstad.

Åtal mot de nu häktade männen i heroinligan skall vara väckt senast den 27 juni.

Jagar ännu en misstänkt Samtidigt som utredningen fortsätter mot de tre männen jagar polisen ytterligare en misstänkt person. Beskedet från polisen i måndags var att man "i nuläget inte är intresserade av fler personer i ärendet".

Uppgifter i utredningen gör dock att en ny person misstänks för inblandning i narkotikahärvan. Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson har anhållit personen i sin frånvaro misstänkt för försök till grovt narkotikabrott.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons