Annons
Nyheter

Försvunnen treåring hittad död

Den treårige pojke som försvann från sitt hem i Ljusne i Söderhamns kommun på onsdagseftermiddagen har hittats död, uppger polisen.
Olyckor • Publicerad 9 juni 2022
Hemvärnet anslöt sig till sökandet efter pojken på torsdagsmorgonen.
Hemvärnet anslöt sig till sökandet efter pojken på torsdagsmorgonen.Foto: Pernilla Wahlman/TT

Han hittades avliden i vattnet av Sjöräddningen klockan 11.30 ungefär sexhundra meter från sitt hem.

– Vi behöver meddela ett väldigt tragiskt besked och det är att vi har funnit pojken som tyvärr inte var vid liv, säger Mikael Hedström, presstalesperson hos polisen, under en pressträff.

Annons

Området ska ha sökts igenom på land tidigare utan framgång, det var först när sjöräddningen anslöt sig till sökinsatsen som pojken återfanns i vattnet.

– Det kan tyda på att han gått i vattnet rätt tidigt, säger Mikael Hedström, om att treåringen inte hittades tidigare.

Det finns inget i nuläget som tyder på att ett brott ligger bakom dödsfallet, enligt polisen.

"Platsen för anträffandet har spärrats av och orsaken till dödsfallet kommer att utredas vidare", skriver polisen på sin sajt.

En stor sökinsats sattes in i letandet efter pojken. Förutom polis deltog även bland annat frivilliga från Missing People, hemvärnet, räddningstjänsten, ambulanssjukvården, sjö- och fjällräddningen och dykare samt hundar och helikopter.

– Vi har gjort det vi kan. Jag tycker att det har gjorts bra, säger polisinsatschef, Stefan Siesing, på en presskonferens.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons