Annons
Nyheter

Trendbrott i handeln men ändå positiv ton

Handlarna ser ännu ljust på framtiden, men pandemiläget har givit ett trendbrott med lite dystrare inslag i december.
Det visar Svensk Handels handelsbarometer.
Ekonomi • Publicerad 16 december 2021
Ett trendbrott skedde i detaljhandeln vad gäller handlarnas syn på framtiden. Arkivbild.
Ett trendbrott skedde i detaljhandeln vad gäller handlarnas syn på framtiden. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter det att framtidstron har ökat de senaste månaderna minskade förväntningarna på den framtida utvecklingen under månaden men index ligger ännu på plus.

Det som fick index att falla tillbaka lite var fallande försäljningsutsikter, minskad förväntan om lönsamhet samt avtagande förväntningar på antalet anställda, enligt Svensk Handel.

Annons

"Vi befinner oss mitt i den så viktiga julhandeln och för många företag är perioden avgörande för att få verksamheten att gå runt efter en tuff tid bakom oss. Osäkerheten kring pandemin och nya restriktioner hänger givetvis som ett orosmoln över branschen", säger vd Karin Johansson i ett pressmeddelande.

E-handlarnas tro på vad som väntar är fortfarande starkt positiv. Trots lättnader i pandemin, som skulle kunna leda till en återgång till att handla i butik, bedöms e-handeln fortsätta växa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons