Annons
Nyheter

Trimmade epa-traktor – döms

Brott • Publicerad 3 november 2020
En tonåring i Uppland körde upp till 200 kilometer i timmen med sin epa-traktor, innan en polisbil fick stopp på fordonet. Arkivbild.
En tonåring i Uppland körde upp till 200 kilometer i timmen med sin epa-traktor, innan en polisbil fick stopp på fordonet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen i Uppland fick förra hösten trycka på gaspedalen för att kunna kontrollera en epa-traktor. Innan de fick stopp på fordonet kom epa-traktorn upp i mellan 170 och 200 kilometer i timmen, skriver Upsala Nya Tidning.

Bakom ratten satt en 16-årig pojke, som nu har dömts till 50 timmar obetald ungdomstjänst för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. I fordonet färdades även en 13-åring.

Epa-traktorer har en högsta tillåten hastighet av 30 kilometer i timmen, men 16-åringen förklarade vid rättegången enligt tidningen att han själv byggt om fordonet så att det kunde köras lika fort som en vanlig personbil.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons