Annons
Nyheter

Trio misstänks för mordförsök

En 20-åring hittades skottskadad i Uppsala under söndagen.
Nu har en häktats och två anhållits, rapporterar
Brott • Publicerad 3 juni 2022
Efter skjutningen i Sävja är en person häktad för grovt vapenbrott och två personer har anhållits misstänkta för medhjälp till mordförsök. Arkivbild.
Efter skjutningen i Sävja är en person häktad för grovt vapenbrott och två personer har anhållits misstänkta för medhjälp till mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flera höga smällar hördes i Sävja-området i Uppsala under söndagen. När polisen larmats till platsen hittades en skottskadad man i 20-årsåldern.

Under måndagen greps och anhölls en man i samma ålder. Nu har han häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

Annons

Mannen misstänks även för mordförsök, men har inte begärts häktad för det.

– Jag bedömde att bevisningen ännu är så svag att det inte skulle räcka för en häktning, säger åklagaren Victoria Engelkes till SVT Uppsala.

Ytterligare två personer har under veckan anhållits misstänkta för medhjälp till mordförsök. Även de är män i 20-årsåldern.

Polisen har även hittat ett vapen utomhus som misstänks ha använts vid skottlossningen. Vapnet har skickats till Nationellt forensiskt centrum (NFC) för analys.

Mannen som sköts uppges inte ha livshotade skador och han har kunnat förhöras av polis.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons