Annons
Nyheter

Trump: Inte skyldig till valbrott i Georgia

USA • Publicerad 31 augusti 2023
USA:s förre president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s förre president Donald Trump. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

Donald Trump hävdar sin oskuld i åtalet i delstaten Georgia om att han ska ha försökt påverka valresultatet i delstaten 2020, bland annat genom utpressning.

Det inte helt oväntade beskedet kom via papper som lämnades till domstolen i Fulton County, där Trump säger sig vara icke skyldig till alla anklagelser. Det innebär att USA:s förra president slipper att inställa sig personligen i rätten i Atlanta under nästa veckan.

Annons

Åtalet är ett av fyra större ärenden där Trump misstänks för brott. Han och hans 18 medåtalade bundsförvanter är bland annat misstänkta för att i samband med valet ha spridit falska rykten om valfusk och manade tjänstemän och politiker att ogiltigförklara Joe Bidens seger.

Georgiaåtalet är det fall där Trump förra veckan överlämnade sig och åtalades formellt och då fotograferades för en så kallad "mug shot"-bild – ett fotografi som blixtsnabbt spreds över sociala medier, inte minst av Trump själv.

Inget datum är ännu satt för när rättegången i målet ska inledas, åklagarna har yrkat på en start den 23 oktober i år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons